Симпозиум со меѓународно учество „Хронична кашлица кај деца и асоцирани болести”

Почитувани колеги и пријатели,

Во име на Македонско педијатриско респираторно здружение (МПРЗ) имаме  голема чест и задоволство да ве поканиме на прв Симпозиум со работен насловХронична кашлица кај деца и асоцирани болести, кој ќе се одржи од 5-7.05.2023 год. во хотел Дрим, Струга, Северна Македонија.

Хроничната кашлица кај деца може да биде симптом на многу сериозни состојби и компликации со можни трајни последици, и затоа е важно на време да бидат препознаени.

Главна цел е да се дијагностицира болеста или состојбата и да се препознаат факторите на ризик. Токму заради тоа е одбрана како главна тема на Симпозиумот каде ќе презентираат врвни предавачи од странство и Северна Македонија, ќе ги изнесат своите искуства и ставови во дијгностика и лечење на бројни патолошки состојби кои можат да бидат причина за кашлица кај децата.

Темите кои ќе бидат опфатени за време на Симпозиумот се

  1. ЦФ/ТБЦ
  2. Алергологија
  3. Пулмологија
  4. Респираторни инфекции
  5. Пореметување во дишење
  6. Микробиологија / антибиотици
  7. Исхрана/пробиотици
  8. Хирургија/ОРЛ

Симпозиумот е наменет за специјалисти и специјализанти по педијатрија, субспецијалисти по пулмологија, семејни доктори и доктори на школска медицина, микробиолози, хирурзи, ОРЛ специјалисти и други.

Воедно, овој Симпозиум ќе ви биде и можност за воспоставување нови професионални контакти и пријателства.

Симпозиумот е акредитиран од страна на Лекарска комора на С.Македонија (ЛКСМ) и Македонско лекарско друштво (МЛД).

 Се надеваме дека Вашето присуство и професионалниот интерес за новините, ќе придонесат за успешна реализација на планираните активности.

Ви посакуваме успешен Симпозиум.

Со почит,

Проф. д-р Татјана Јаќовска

Председател на Македонско педијатриско респираторно здружение(МПРЗ)

Сподели на социјални мрежи
Котизација за Членови на здружението
Кои имаат веќе обезбедено сместување во Хотел Дрим
8.780,00 ден

Котизацијата за настанот вклучува:
Комплет материјал и ID карта

Присуство на сите научни сесии

Сертификат со одобрени бодови од ЛКМ

Пристап во изложбениот простор

Присуство на свечено отворање

Присуство на организирани ручеци и вечери

Сертификат со одобрени бодови од ЛКМ

Котизација за учесници кои не се членови на здружението
Кои имаат веќе обезбедено сместување во Хотел Дрим
9.510,00 ден

Котизацијата за настанот вклучува:
Комплет материјал и ID карта

Присуство на сите научни сесии

Сертификат со одобрени бодови од ЛКМ

Пристап во изложбениот простор

Присуство на свечено отворање

Присуство на организирани ручеци и вечери

Сертификат со одобрени бодови од ЛКМ

Котизација за придружба, студенти и специјализанти
Кои имаат веќе обезбедено сместување во Хотел Дрим
6.580,00 ден

Котизацијата за настанот вклучува:
Програма и ID карта

Присуство на сите научни сесии

Сертификат со одобрени бодови од ЛКМ

Пристап во изложбениот простор

Присуство на свечено отворање

Присуство на организирани ручеци и вечери

Сертификат со одобрени бодови од ЛКМ

Доплата за свечена вечера
за учесниците кои што не се местени во Хотел Дрим
1.550,00 ден

СИТЕ УЧЕСНИЦИ КОИ ИМААТ ПЛАТЕНО КОТИЗАЦИЈА, А НЕ СЕ СМЕСТЕНИ ВО ХОТЕЛИТЕ ОБЕЗБЕДЕНИ ОД ОРГАНИЗАТОРОТ, ЗА ПРИСУСТВО НА СВЕЧЕНИ ВЕЧЕРИ, НА ЦЕНАТА ЗА КОТИЗАЦИЈА ДОПЛАЌААТ 25€ ПО ЧОВЕК, ЗА СЕКОЈ ОБРОК ПООДЕЛНО.
*Ве молиме изберете го бројот на свечени вечери (1 или 2 ) на кои планирате да присуствувате за секое лице посебно.

Цените за сместување во хотелите, за време на Настанот се следни:

Напомена: Можно е сместување и во повеќекреветни соби

Хотел „Дрим“----Сместување во еднокреветна ---- Цена по лице/ноќевање/полупансион 65 €

Хотел „Дрим“----Сместување во двокреветна ---- Цена по лице/ноќевање/полупансион 45 €

ОТКАЖУВАЊЕ НА СМЕСТУВАЊЕ
-За откажано сместување до 15.04.2023, средствата ќе се рефундираат во целост, намалени за банкарските трошоци.

-За откажано сместување до 25.04.2023, средствата ќе се рефундираат до 50 %, намалени за банкарските трошоци.

-За откажано сместување од 26.04.2023, НЕ СЛЕДУВА РЕФУНДАЦИЈА НА
УПЛАТЕНИТЕ СРЕДСТВА.

ПРИСУСТВО ДО СИТЕ ЛОКАЦИИ ВО ХОТЕЛОТ „ДРИМ“ КОИ СЕ ПОВРЗАНИ
СО НАСТАНОТ, ЌЕ БИДЕ ДОЗВОЛЕН САМО ЗА ЛИЦАТА КОИ ИМААТ
ПЛАТЕНО КОТИЗАЦИЈА.

За сите информации и детали за семстувањето, обратете се на E-mail: globalneta@gmail.com

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Информации за настанот